top of page

Tips                                                                                                      

De voornaamste tip die ik kan geven is je niet tegen de gevolgen van een plots ontwaakte Kundalini energie te verzetten. Heb een rotsvast vertrouwen dat alles goed komt. Het is nu eenmaal een intensief reinigingsproces waarbij het ene moment net aanvoelt of je in een stroomversnelling zit en kopje onder dreigt te gaan en het andere moment lijkt het alsof je verliefd bent op de hele wereld. Je kunt je behoorlijk depressief voelen en in de put zitten.

 

Licht in je hoofd, zweverig gevoel:

Bij een zweverig gevoel, alsof je uit je lichaam getreden bent of dat je het gevoel hebt dat je hoofd vol watten zit, kun  je je voedsel aanpassen. Eet zware maaltijden met (rood) vlees, rode groenten en rood fruit. De Kundalini energie is je kruin uitgewaaierd en moet weer richting stuitje (basischakra, kleur rood). Je kunt jezelf dan vergelijken met een boom die niet goed geworteld is en een hele zware kruin heeft. Bij een windstoot vliegt hij om. Lekker in de tuin werken, met je handen inspannend werk doen, helpt. Wandelen in de natuur waarbij je je voeten heel bewust op de aarde neerzet, is uitstekend. Ga eens tegen een boom zitten, bomen zijn prima aarders. Je kunt tevens visualiseren dat er uit je voeten en stuitje koorden lopen naar het middelpunt van de aarde. Die koorden maak je daaraan vast. Dan stuur je de energie uit je hoofd via de koorden de aarde in. Onder de douche kun je visualiseren dat alle energie uit je hoofd zo het afvoerputje in vloeit. Deze oefeningen worden aardingsoefeningen genoemd.

 

Bescherming

Aard je iedere dag nadat je op bent gestaan door middel van bovenstaande koordenvisualisatie. Tevens kun je visualiseren dat je laagje voor laagje een muur van kristal om je heen bouwt, ook onder je voeten. Dan zeg je tegen jezelf dat deze muur niets anders doorlaat dan zuiver licht. Deze oefening dient ter bescherming van je aura, zodat negatieve dingen geen invloed hierop hebben. Deze oefening is vooral nuttig als je last hebt van het gevoel dat je leeggezogen wordt, zoals bijvoorbeeld tijdens het winkelen in een drukke stad of tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. Het dragen van een labradoriet kan ook je aura beschermen. Tijdens het intensieve Kundalini proces ben je extra gevoelig voor negatieve energieën.

 

Mindfulness

​Als je je depressief voelt of angst hebt en veel pijn hebt, dan kun je ook gaan mediteren volgens de Mindfulnessmethode. Deze methode richt zich geheel op het hier en nu, zodat je niet teveel met je gedachten bezig bent. Er is veel info op internet te vinden over deze methode en er worden door het hele land workshops gegeven. Deze methode heeft mij heel goed geholpen bij mijn proces. Je leert je over te geven en je overgeven aan het Kundalini proces is heel belangrijk.

 

Heel belangrijk:

Voordat je met een Mindfulness workshop wilt beginnen, moeten in ieder geval je basischakra, je kniechakra's en je voetchakra's open zijn. Ik kan dat (ook op afstand) voor je bekijken. Is dit namelijk niet het geval, raad ik je af om met een Mindfulness workshop te beginnen. Dit heeft te maken met de hevigheid van de Kundalini energie. Zijn deze chakra's (weer) open, dan kan Mindfulness heel goed helpen.

 

Niet doen

- Af te raden is om je te laten behandelen door iemand die je Reiki, Quantum Touch of iets dergelijks wil geven, hoe goed      bedoeld dan ook. Het sturen van universele energie is normaal heel goed en kan heel goed helpen, maar bij een ontwaakte  Kundalini energie kan dit averechts werken. Je krijgt hierdoor nog meer energie binnen terwijl er al een hevige energie door je  systeem stroomt. Hierdoor verergeren je klachten, dit heb ik zelf ervaren. Je mag jezelf wel Reiki geven, als het maar goed voelt voor je.

- Bioresonantie: Je energiesysteem is van streek, deze methode versterkt de verstoring hiervan alleen maar

- Bepaalde yoga-oefeningen in combinatie met ademhalingstechnieken, deze zijn juist ontwikkeld om je energie omhoog

  te laten gaan.

- Acupunctuur: Energie gaat stromen, terwijl hij in het begin moet bedaren

- Trilplaat bij sportschool o.i.d, dit heeft als effect dat ook weer de energie die al door je systeem jaagt, nog meer gaat 

  stromen.

- Diepe trancemeditaties/behandelingen, dit omdat juist aarden in het begin van je verstoring van levensbelang is om niet in    een psychose te raken

- Ook een behandeling in een z.g.n. energiestoel die chakra's corrigeert, is af te raden. Er zijn stoelen die op electronische manier werken en er zijn stoelen met edelstenen.

Klankschalen: De trillingen hiervan hebben een negatief effect op de heftige energie. 

- Massages: Deze kunnen, als ze niet worden gegeven door een persoon die energie kan aanvoelen, averechts werken.

- Lezen van spirituele boeken: Aarden is in het begin heel belangrijk, belangrijker is dus iets met je handen te gaan doen totdat je lichaam en geest aan de heftige energie gewend zijn.

Gebruik van Ayahuasca: Deze hallucinerende thee kan de symptomen verergeren.

 

Voor bovenstaande beperkingen geldt dat na verloop van tijd, als je lichaam en geest gewend zijn aan de heftige energie en als je goed geaard bent, stevig op je benen staat etc. je wel weer bovenstaande dingen kan gaan doen, mits het goed voelt voor je, dit is mijn ervaring.OOo

 

Uitleggen aan familie/kennissen/vrienden etc.

Leg je familie en bekenden uit dat je in een proces zit waardoor je je naast allerlei 'rare' lichamelijke klachten soms heel neerslachtig kunt voelen en dan weer heel vrolijk. Geef hen het adres van deze site, zodat ze kunnen lezen wat een plots ontwaakte Kundalini energie kan veroorzaken.

 

Deze tips zijn wat algemene tips, ik kan je helpen met tips die voor jou persoonlijk van toepassing zijn en ik kan je begeleiding geven in mijn praktijk.

 

Boeken over Kundalini

Er zijn verschillende boeken met betrekking tot Kundalini energie geschreven, hieronder volgen er een aantal:

 

Het zesde zintuig - Hazel Courteney

Kundalini, het innerlijke vuur.- Dutrieux

Kundalini, voor een energiek leven vol vuur - Cyndi Dale

Spirituele crisis: herkenning, bewustwording, groei - Catherine G. Lucas

Verlichting door het pad van Kundalini - Tara Springett

Spiritualiteit en energie - Peter Kampschuur/Ad van Beckhoven

 

 

 

 

© 2023 by Lidy Hubens.

bottom of page